En Dag Kvar!

Hörrni!
Det är imorgon starten för Lidingöloppet går av stapeln.
Jag tror vi inte har var fysikt så vältränade som vi är just nu.
Jessica springer som en maskin :)

Jag önskar så av hela mitt hjärta att jag klarar att ta mig runt utan för stora koplikationer.
Har haft lite känningar i knäna senaste tiden.

Jag är så laddad, vill bara springa järnet!


Vansbro

Lördagen den 11 juni hoppade vi in bilen och gav oss av mot Vansbro.
Vi hade redan paserat denna stad påväg upp till sälen för vasaloppet tidigare i år.

Sommaren vi haft har bjudit på ganska shysta tempraturer, så jag tänkte att jag kunde använda pappas gamla våtdräckt från typ 70-talet :P

Jessica köpte en för juniorer och alltid när vi gick för att träna i Mörtviken i Gröndal så stod vi där på stranden och försökte korva oss i dessa dräckter. Vilken syn.

Sådär förberedda som vi varit till alla grenar (INTE) var vi denna gången också. Aldrig simmat den fulla sträckan, inte övat på att crawla, ibland under trängingen låg jag och guppade runt, vispade lite med armarna, mest för syns skull.

Just ja tillbaka till själva dagen D.
Påvägen upp öser regnet ner.


När vi närmade oss Vansbro bildades kilometerlånga köer, folk hoppade ur bilarna och sprang för att hinna till starten i tid.
Väl framme sprack det upp och blev superkvavt, och när de är kvavt blir det lätt lite svettigt, och när det blir svettigt blir det än lite svårare att få på sig en tajt tajt gummidräckt.

Starten låg ca 1 km bort dit vi gick med våra anhöriga.




Här går vi nervösa och förväntansfulla med mammor och pappor hack i häl :P

Vi var uppdelade på olika startgrupper, vilket betydde att Jessica började simma ca 10 min innan mig. Vilket för egen del var jäkligt nice,  då jag kunde stå uppe på sandbanken och hejja på och dessutom reka hur starten gick till.


Jessica på uppvärmningen.




Här gav sig Jessica iväg, 2 km nedför älven, sedan en sväng på ca 90 grader och därifrån var det motströms 1 km uppför dalälven.






Här ligger jag och väntar på start, jag låg ganska långt bak för att slippa massa sparkar och fötter i ansiktet. Endå åkte jag på ett par rejäla smällar.

Första biten gick bra, jag tyckte man fick bra skjuts av strömmen, man hade ett jämt tempo och jag höll väl emot lite för att orka simma strömmen upp. efter cirka 1.8 km fanns en flytbrygga med lite energi dricka där jag stannade och tog mig en slurk. Nu var det bara ca 200 meter kvar tills man rundar udden och
det jobbiga börjar.

Det var som en lång flytbrygga till höger längst med stranden där det stod funktionärer. Jag såg flera stycken bli uppdragna bl.a en gammal gubbe som var helt blå och darrade.
Det var otroligt motströms, mer än vad jag trott, och för varje sekund man inte jobbade för att ta sig framåt gled man bakåt. Jag försökte hålla mig ut mot bojarna då det var så mycket folk intill bryggan, men strömmen var ännu starkare där så jag drog mig mot stranden igen.


Men här simmar jag... ensam... med en simmössa på väg av huvudet.

Jag måste erkänna att sista en-två hundra mentrarna var tunga. Men jag kämpade och jag kom i mål.
Hade spanat efter röda simmössor, men simmade bara om några få. Hittade jessica vid dusharna och för henne hade det gått minst lika bra.




Vansbro var ett jätteroligt och trevligt lopp och event. Trevliga människor och ordning och reda på startgrupper och tillbehören slussades till rätt plats.
Vi fick höra att vattnet var rekordvarmt vilket säkert gjorde att själva simmningen inte kändes så jobbig.

Vansbro Minus
Kan faktiskt inte komma på ett enda.

Vansbro Plus
+ Super organisation, från att hämta starbevis till att lottsas til duchsar efter lopp.

+ Gratis Diplom

+ Mat och dryck efter lopp

+ Lätt att följa loppet för anhöriga



Superglada duon står och glänser med sina medaler!

/Charlie


RSS 2.0