I fäders spår för framtid segrar

Godmorgon! Alla liggerfortfarande och sover. Men alldeles strax är det dags för frukost. Sen bär det av mot starten i sälen, där ska vi även hämta skidorna som blivit vallade av experter, det känns stabilt. Vi har pratat om att hålla ihop, men får väl se hur det utvecklar sig. Om jag känner jessica rätt så kommer hon ta rygg på en krutgubbe. Men som sagt, bara jag tar mig till Mora är jag nöjd.

Vad gör vi... Nu kör vi!

Nu sitter vi hela teamet i bilen, har kommit förbi Sala där regnet öser ner rikligt. Ja ni hörde rätt, det regnar, inte ok!

3 Dagar Kvar

känner mig förvånansvärt lugn med tanke på att det är 3 dagar kvar tills vi står på starten i sälen. Jag vet inte riktigt om jag tror på det själv, att jag verkligen skall göra det här.
Åka NIO mil längdskidor!

ingen kan heller förstå hur nojjig jag är att bli förkyld, eller få någon annan åkomma som göra att jag inte kan ta mig till starten. Att jag fick världens migrän anfall för ett par dagar sen gjorde inte mina nerver bättre, även om det säkert berodde på just det, nerverna!

Jag har ca 20-25 mil på skidor, ibland känns det alldeles för lite,(med tanke på att rekomendationen är 50 mil) ibland helt okej. Vissa träningspass har gått så otroligt bra, allt har klaffat, vädret, spåret, glidet och orken. Medans andra har vart helt kassa, när man svär konstant i 2 timmar.

Jag har hela tiden haft som mål... att komma i mål! Det spelar ingen roll hur lång tid det tar, bara jag slipper åka in i snöret. Bara jag kan försöka samla mina sista krafter och ta mig i mål i mora, då är jag nöjd.

/Charlie


Skidläger

Jessica och jag åkte mot Hallstavik för vårt sista helgläger på torsdag kväll. Vi båda hade packning så det räcker och blir över, skidor, pjäxor och katter.



När vi äntligen stuvat in oss i bussen började nerverna hoppa inför morgondagen med skidåkning.
Både Jessica och jag har tagit till oss skidsporten och älskar att lära oss mer, vi pratar teknik, valla och spår mest hela tiden.
Att jag överhuvudtaget gillar att åka längd är fortfarande obegripligt, soffpotatisen själv! Jag hatar att behöva ta i och jobba med kroppen. Men nu är allt förändrat, jag längtar ut i spåret när jag sitter på jobbet. Så pass att Jessica en dag kom dit med all min utrustnig så vi kunde åka direkt när dagen var slut.

Helgen gick toppen, eller bra och bra! Vi har alltid det ordenarie fan-i-helvette-skid-jävel melt down. Men efter det brukar det släppa.
I Fredags åkte vi i ca 2 timmar, blev nånstans under 2 mil. Jag kämpade på flacken och jessica i nedförsbacken.
Lördagen morgon vaknar vi av att de är ca -24 och inser att de är alldeles för kallt, så hela förmiddagen låg vi framför brasan och läste. Jag hade ochså fått så stora blåsor på hälen att jag trodde att jag skulle behöva hoppa ett pass, men det löste sig med lite silvertejp.
Söndagen var jag i uruselt skick, min kropp var helt urholkad på energi, men endå kunde jag inte hålla mig ifrån spåren. Jessica och jag tänkte göra en riktig långkörare, och allt gick väl ut i början med någorlunda lugnt tempo och behagligt glid. Men sen....efter ett par timmar gick vi båda helt plötsligt in i väggen, fick sjuka skratt attacker, låg på marken och kved, hejjade på alla som gled förbi. Där och då bestämde vi att helgen var över, det skulle inte bli något mer vettigt av detta.

Kram Charlie


Träning Vecka 6

Måndag: Vila
Tisdag: Crosstrainer 2,5 timmar
Armar/axlar mage/rygg
Onsdag: Vila
Torsdag: 1 timme cykel
Fredag: Vila
Lördag: 3 timmar skidor
Söndag: 2-3 timmar skidor

En ganska okej vecka, längre pass utan tvekan.
Helgen blev en oväntad historia då vi först fick ett snöoväder som hette duga. Spåren var urusla på lördagen och vallningen katastrofal. Vi blåbär hade lagt på klistervalla vilket gjorde att glidet tappades, det var motvind i spåret Jag fick skavsår, tåna frös, termosar tappades, strumpor byttes och allmänt hulabalu.
(så som jessicas och min skidåkning vart från första stund)

För att få in skidtid innan lunch åkte vi till spåret tidigt på Söndagmorgonen, MEN! om vallan hade vart dålig dagen innan så gick det inte ens att föreställa sig vilken dålig kombination -10, nysnö och klistervalla är.
Jessica och jag stod rakt upp och ned i backen, gled varken bak eller fram, vi satt fast!
Det var bara att åka hem och bygga vallaverkstad i köket. Där stod vi och blåste av allt med varmluftspistol.


Kan säga att jag och Jessica stod och dividerade länge om vi skulle ha något fäste överhuvudtaget. Men med lite vanlig burkfäste så gick det betydligt bättre när vi åkte tillbaka på eftermiddagen.
Det var vindstilla och solen sken, blev ett par härliga varv, att jessica gjorde en face plant behöver vi inte prata om. :)

Bättre lycka nästa gång!


Grattis Till Mig

Jag firade mig själv med ett rigtigt tufft pass igår.



Woop Woop! Personbästa!
Tack mig själv, det var mig en fin present. ^^

Kram Charlie

Träning Vecka 5

Hejsan, Förra veckan minskade jag på min träning, vilket kan verka helt galet med tanke på att det bara är tre veckor kvar till start,  förstå mig rätt, jag måste toppa men det kändes som om jag inte hann återhämta mig någongång. Att det var därför jag kände mig trött och hängig.



Förra veckan träning så ut såhär
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Crosstrainer 1,5 timme
Armar 5* 15 mage/rygg 5 *15
Torsdag:Vila
Fredag: 7 km skidor
Lördag: 14 km skidor (stakning)
Söndag: 21 km Skidor (stakning)

Träningen kanske ser lite ut, men passen har blivit betydligt längre, och Måndagen hade jag inget val då jag hade sjukt ont i benen ^^
Jag räknade ut att jag har ca 10 mil på skidor nu, vilket är okej, men inte jätte bra. Då rekomendationen är att man har ca 50 mil i ryggen innan man ger sig ut i Vasaloppsspåret. Men jag räknar med att åka minst 10 mil kommande helger, så det blir nog fint.

kram
Charlie

Lite Nya Pryttlar

Hejsan Är i Gässvik för en skidläger helg. Kom hit redan vid ett tiden och vart ut en sväng på golfbanan i Häverödal. Men som Jessica nämner i inlägget nedan så har vi inte någon tur i våran skidåkning, och dagen var tung med snöblandat regn i ganska så isiga spår.

MEN.... hör och häpna! Jag tog mig banan runt, ganska okej tid och inte ett enda fall (förutom i uppförsbacken när skidan gled bak ^^) Pappa kollade ner på mig, gav mig en blick som sa
- SOOOOOPA! och åkte sedan vidare, ha ha!
Känns tungt ibland när mina krafter tryter och pappa glider förbi som värsta turbofarsan, i UPPFÖRSBACKAR.

Imorgon väntar en ny skiddag, så nu är det dags att gå och krypa ner i sängen. Har förresten all utrustning klar, byxor, funktionströja, pjäxor, Hela klabbet. Skönt! och Snyggt. Kolla in!


(ursäkta mitt otroligt smakfulla collage skapat i mästarprogrammet Paint)

Lila och rosa, thats Awesome!

Föresten har jag fått en liten blånagel på högerfoten, (Det som gör nageln blå är att ett blodkärl under nageln brustit och du har fått ett blåmärke under nageln som färgar av sig på nagelns undersida.) det som alla varnat för att man kan få i för trånga pjäxor. Fast som tur är det inte fel på mina pjäxor utan på mina löparskor.
Pjuh! Trodde nästan ett tag där att jag skulle få punga ut för ett par nya pjärror!

Aja Natti natti // Charlie

Ps, Jessica för fein! du är galen, kämpa på! Och så ses vi ju snart, då ska vi banne mig åka dygnet runt.


Motgångar!

Har ledigt från kvällsträningen, ska basta wiiie! Gör gott för kroppen.

Okej, jag gav mig ut imorse för lite skidträning det första jag möter är spöregn som slår mot ansiktet. De är inte sant! Men mupp man är gav jag mig ut mot skidspåret, kom fram till ett spår som mest såg ut som en isbana. (Måste ju träna på skidor, har åkt så j-la lite!) Satt på mig pjäxor och börja skida framåt... säger bra hjälp! Vet inte hur många ggr jag ramlade, och rejäla ramlingar. Gled längs spåret på mage ibland. Va så isigt! Och fort gick det! Fick träna på att åka nerför iaf =)
Dom har lovat regn resten av veckan på Åland, känns som jag aldrig får träna att åka på riktigt. Börjar få verkliga nervösa känslor för om jag ens kommer lära mig åka innan loppet går av. Känns inte bra, alls!
Aja, nu går jag till bastun ett tag. Men ska ge mig ut imornbitti igen! Ger mig inte! Även fast de regnar haha, suck.

Dagens träning:
07.00-08.00 skidträning Åland
16.00-17.00 powerwalk sthlm

Peace & love // Yes

Yes in the house

Efter mycket prat ska jag nu äntligen börja skriva lite inlägg här jag med =)
Är för tillfället på jobbet ute till havs där enda skidchansen blir tidigt på morgonen när vi ligger nån timme i Mariehamn på Åland. Var ute idag och reka vart det fanns spår som inte ligger allt för långt ifrån båten, måste hinna tillbaka innan den åker mot sthlm igen =) Så imorgon blir första turen med nya skidutrystningen, so happy! Hoppas verkligen skidorna fäster för glömde ju vallan hemma... får gå av på hamnpausen och inhandla om det skulle gå helt åt skogen. Vilket det lär göra med den turen vi har haft, nej nu ska jag vara positiv :D

Idag har träningen sett ut så här:
06.45 - 07.30 springrunda på Åland
16.00 - 16.45 powerwalk sthlm
22.35 - 23.15 styrketräning gym (arm, mage & rumps)

Här under ser ni när jag köper mina små skidälsklingar

RSS 2.0