Backen

Som sagt i helgen var jag till Gässvik för att ha skidläger, på lördagen invigdes mina nya skidor med ett varv på 5 km banan. Det var en bra testrunda för att känna av skidorna lite.
På söndagen var vi utvilade och stack ut på den långa rundan (1.3 mil) Det var kämpigt eftersom att min valla hade släppt halvägs, men det kunde min far snabbt åtgädra.
Här är iaf en liten film ifrån golfbanan, det är några km kvar till mål och jag var smått darrig, men kul var det och solen strålade härligt.
Sorry att jag har kameran rätt ner i backen :P

Förra Veckans Träning

Hej, här kommer förra veckans träning.

Måndag: vila
Tisdag: 1,5 timme Skidor
Onsdag: 1 timme Crosstrainer,
mage/rygg, Armar/axlar
Torsdag: Vila
Fredag: 1 timme Löpning
Lördag: 5 km Skidor
Söndag: 1,3 mil Skidor

Har inte haft ett uns av energi förra veckan, måste möjligtvis börja äta mer och framförallt proteiner.
Dock  blir det vila idag då benen är smått ömma efter skidåkningen igår, då det var svårt att få skidorna att fästa vid frånskjut men det kan också bero på att spåren var helt isiga.

Ps. föresten har jag fått ny utrustning,
superfina lila skidor



Kram Charlie


Trekanten

Låt er ej luras av rubriken. Det har lagts sig en shyst snölager på sjön trekanten i Gröndal där vi huserar och vi bestämde oss att öva lite teknik på flack mark.
Väl på plats och 500 meter senare släpper jessicas skida från pjäxan, hon knäpper fast den igen men skiten har bestämt sig för att inte fungera.
Sura måste vi bege oss hem. Än en gång har utrustningen svikit, vi som verkligen måste få mil på skidorna.

Väl hemma kommer vi på den briljanta idean att stjäla en bindning från ett par oanvändbara skidor. Sagt och gjort så började vi skruva.



Och kan ni tänka er, det passade och pjäxan satt som berget.
På med utrustningen igen och så travade vi ner till sjön för att klämma in ca 6 km, det gick faktiskt ganska lätt men fortfarande är balansen urusel.
Det tråkiga var att spåret var i sämta laget och att  stavarna gled på isen, fast det kanske var lika bra då vi just måste träna på att åka utan dem för att få bättre frånskjut och rytm.
Skönt var det att äntligen ha fått åka skidor. Det börjar ju närma sig!

Kram


Första Dagen På Skidor

Varken jag eller Jessica hade några skidor i ägo när vi kom på att vi skulle åka Vasaloppet, än mindre vana att stå på ett par.
Vi letade hos vänner och bekanta och jag fick låna ett par av min moster och vi åkte ut till Norsbronx för att göra vårat första provåk på sisådär lagom 5 km. (galet långt för nybörjare på dålig utrustning)



Det var väldigt kallt och Jessicas pjäxor var aningen små så hennes fötter domnade bort, medans mina skidor var ap bakhala. Det slutade med att jag dragit mig fram med armarna, och stackars var Jessica tvungen att tina upp sina fötter under rinnande vatten! Men man lär sig väl av sina misstag.

Kan säga att vi somnade gott denna kväll!

 

Kram Charlie


Början

Hejsan,
Välkommna till vår blogg. Här kan ni följa oss i träningen för alla de olika loppen vi kommer köra under det här året. Vi har bestämt oss för att göra en Svenk Klassiker.
Vi har väl båda ganska okej grundkondition och känner att med lite extra träning kommer det nog vara tufft men förhoppningsvis tar vi oss i mål i alla momenten. Först ut är Vasaloppet på 9 mil igenom dalarnas skogar den 27 Februari.
Häng med vet ja!

//Jessica & Charlie

RSS 2.0